Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1429]

Biszkoptowe serce z jeżynami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ciacho z owocami do kawki

Biszkoptowe serce z jeżynami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Biszkoptowe serce z jeżynami

 

  • jajka - 2 szt
  • mąka - 2 łyżki
  • cukier - 2 łyżki
  • proszek do pieczenia - szczypta
  • jeżyny - 1 garść
  • tłuszcz do formy

Sposób przygotowania:

Biszkoptowe serce z jeżynami
Jeżyny umyć, osączyć. Żółtka oddzielić od białek. Z białek ubić pianę na sztywno, dodając cukier, dalej ubijać. Następnie do ubitej masy dodać wymieszaną mąkę z cukrem, delikatnie wymieszać. Foremkę w kształcie serca, wysmarować tłuszczem. Wylać ciasto do formy, posypać jeżynami. Wstawić do piekarnika, piec ok.20 minut w 170 stop.
Biszkoptowe serce z jeżynami
Z podanych składników zostało przygotowane ciasto na biszkopt
Biszkoptowe serce z jeżynami
Jeżyny zostały przebrane umyte i osączone dodane do ciasta
Biszkoptowe serce z jeżynami
Ciasteczko z jeżynami zostało upieczone na złoty kolor