Sposób przygotowania:
Ciasto biszkoptowe z masą i marmoladą
Biszkopt:
Białka ubijamy na sztywno razem z cukrem. Do ubitych białek dodajemy po jednym żółtku. Mieszając łyżką drewnianą dodajemy po troszku mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku o temp. 170 stopni ok. 40 minut. Zimny biszkopt przecinamy na dwie części.
Masa śmietanowa:
Śmietanę ubijamy ze śnieżkami. Następnie dodajemy czekoladę roztopioną w kąpieli wodnej.
Na jeden biszkopt rozprowadzamy marmoladę i 2/3 przygotowanej masy. Przykrywamy drugim biszkoptem i dajemy pozostałą masę. Masę posypujemy wiórkami migdałowymi i polewamy roztopioną czekoladą.
Przygotowane ciasto dajemy do lodówki.
Białka ubijamy na sztywno razem z cukrem. Do ubitych białek dodajemy po jednym żółtku. Mieszając łyżką drewnianą dodajemy po troszku mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku o temp. 170 stopni ok. 40 minut. Zimny biszkopt przecinamy na dwie części.
Masa śmietanowa:
Śmietanę ubijamy ze śnieżkami. Następnie dodajemy czekoladę roztopioną w kąpieli wodnej.
Na jeden biszkopt rozprowadzamy marmoladę i 2/3 przygotowanej masy. Przykrywamy drugim biszkoptem i dajemy pozostałą masę. Masę posypujemy wiórkami migdałowymi i polewamy roztopioną czekoladą.
Przygotowane ciasto dajemy do lodówki.