Sposób przygotowania:
Czekoladowy biszkopt z kremem i polewą
Białka oddzielić od żółtek, białka ubić na sztywno, dodając pod koniec ubijania cukier, następnie żółtka. Dodać olej i zmiksować. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać i wmieszać delikatnie do masy. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem formy o wymiarach 20x20 cm. Piec w 180st. C przez 20-25 minut. (do tzw. suchego patyczka). Przestudzony biszkopt przeciąć na dwa blaty. Z 500ml mleka odlać 1/2 szklanki i rozmieszać w niej zawartośc torebek, resztę mleka zagotować. Dogotującego się mleka wlać rozprowadzony proszek i ciągle mieszając, zagotować. Masło utrzeć, dodać studzony budyń.Krem wyłożyć na biszkopt, przykryć drugim biszkoptem Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, gęstnięjącą polewą polać ciasto.