Sposób przygotowania:
Biszkopt z kremem karpatka i galaretkami
Przygotować biszkopt: Ubic białka, dodać cukier, żółtka, wymieszać delikatnie z mąka zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na blaszkę posmarowana tłuszczem i posypaną mąką. Piec w temp. 160 C około 30-40 minut. Pozostawić do wystygnięcia, po czym przekroić biszkopt na pół.Galaretki rozpuścić w mniejszej ilości wody niż na opakowaniu, odstawić do całkowitego stężenia, po czym pokroić w kostki.Krem karpatka przygotować wg przepisu na opakowaniu, odłożyć trochę kremu na posmarowanie wierzchu, resztę wymieszać z kostkami galaretek.Biszkopt posmarować kremem z galaretkami, wyłożyć pozostały biszkopt, , na to resztę kremu rozsmarować po czym posypać posypką i wstawić do lodówki.