ilka222

ilka222

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Biszkopt z kremem karpatka i galaretkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ciasto biszkoptowe z kremem karpatka

Biszkopt z kremem karpatka i galaretkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biszkopt z kremem karpatka i galaretkami

 

  • 6 jajek
  • 1 szkl cukru
  • 1 szkl mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 róznokolorowe galaretki
  • duży krem karpatka
  • 1/2 litra mleka
  • kostka margaryny
  • posypka kolorowa

Sposób przygotowania:

Biszkopt z kremem karpatka i galaretkami
Przygotować biszkopt: Ubic białka, dodać cukier, żółtka, wymieszać delikatnie z mąka zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na blaszkę posmarowana tłuszczem i posypaną mąką. Piec w temp. 160 C około 30-40 minut. Pozostawić do wystygnięcia, po czym przekroić biszkopt na pół.Galaretki rozpuścić w mniejszej ilości wody niż na opakowaniu, odstawić do całkowitego stężenia, po czym pokroić w kostki.Krem karpatka przygotować wg przepisu na opakowaniu, odłożyć trochę kremu na posmarowanie wierzchu, resztę wymieszać z kostkami galaretek.Biszkopt posmarować kremem z galaretkami, wyłożyć pozostały biszkopt, , na to resztę kremu rozsmarować po czym posypać posypką i wstawić do lodówki.
Biszkopt z kremem karpatka i galaretkami
Przygotować ciasto na biszkopt, upiec, rozpuścić galaretki
Biszkopt z kremem karpatka i galaretkami
Gdy galaretki stężeją wyjąć je z miseczek i pokroić w kostkę
Biszkopt z kremem karpatka i galaretkami
Przygotować krem karpatka i wymieszać z kostkami galaretek
Biszkopt z kremem karpatka i galaretkami
Przełożyć ciasto kremem, udekorować posypką kolorową