Sposób przygotowania:
Biszkoptowe ze śmietanką
Biszkopt:Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, a następnie po 1 żółtku, na koniec wodę.Miksować wszystko kilak minut.
Obie maki wymieszać z proszkiem do pieczenia, za pomocą sitka dodać do masy.Delikatnie wymieszać.Piec na 180 s około 35 minut.
Ostudzony biszkopt przekroić na pół.
Śmietanę wymieszać z cukrem pudrem i śmietan-fixem.Miksować do uzyskania gęstej masy.
Biszkopt przełozyć dżemem i bitą śmietaną.
Wierzch ciasta posmarować 2-3 łyzkami bitej śmietany, posypać wiórkami, lub inną ozdobną posypką.Schłodzić.
Obie maki wymieszać z proszkiem do pieczenia, za pomocą sitka dodać do masy.Delikatnie wymieszać.Piec na 180 s około 35 minut.
Ostudzony biszkopt przekroić na pół.
Śmietanę wymieszać z cukrem pudrem i śmietan-fixem.Miksować do uzyskania gęstej masy.
Biszkopt przełozyć dżemem i bitą śmietaną.
Wierzch ciasta posmarować 2-3 łyzkami bitej śmietany, posypać wiórkami, lub inną ozdobną posypką.Schłodzić.