Sposób przygotowania:
Biszkoptowy raj wg Gosi
BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać aż zrobi się twarda piana. Następnie dodać żółtka. Mieszać dalej. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać do piany i mieszać delikatnie łyżką. Całość wylać na wysmarowaną margaryną brytfannę. Piec ok. 30 minut w 180 st. Po upieczeniu wyjąć, ostudzić i przekroić wzdłuż na pół.MASA: 500 ml mleka wlać do garnka. Dodać do tego margarynę i całość zagotować, doprowadzając do rozpuszczenia się margaryny. Żółtka utrzeć z cukrami. Wymieszać z mąką i pozostałością (nie zagotowanego) mleka. Do masy wlać mleko z rozpuszczoną margaryną. Cały czas ucierać. Przelać do garnka i dalej gotować i mieszać aż krem zgęstnieje. Ostudzić.Masę wyłożyć na dolną część biszkopta. Przykryć drugą częścią. Całość posypać cukrem pudrem.