Sposób przygotowania:
Biszkopty na wzór lamingtony
W rondlu rozpuszczamy masło, dodajemy połamaną czekoladę i mleko. Mieszamy aż powstanie jednolita masa. Następnie 1/3 polewy odlewamy do drugiego naczynia i dodajemy do niej kawę oraz alkohol, to będzie rzadka polewa numer jeden, gęstą nazwiemy numer dwa. Nabijamy biszkopty na patyk, kąpiemy ( trzykrotnie zanurzamy) w polewie numer jeden i przenosimy do polewy numer dwa. Zanurzamy do całkowitego pokrycia się ciastka gęstą masą, strząsamy nadmiar i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odkładamy do stężenia polewy. Mimo że ciastka nadają się do spożycia po kilkunastu minutach to jednak najlepsze są następnego dnia gdy pierwsza polewa wniknie w ciastko, stanie się ono delikatne i wilgotne.
Nina W.