Sposób przygotowania:
Lamingtony moje świąteczne łasuchowanie
Jajka, szczyptę soli i cukier miksujemy razem do białości. Mąkę przesiewamy z proszkiem. Do białych jajek z cukrem dodajemy na przemian olej i mleko, na końcu wrzucamy skórkę i wlewamy ocet. Nie przestając miksować wsypujemy po łyżce mąki. Powstałe ciasto wylewamy na dużą blachę wyłożoną papierem. Wstawiamy do nagrzanego ( 180 stopni) piekarnika i pieczemy 30 min. W małym garnuszku rozpuszczamy masło z mlekiem jak masło jest całkiem rozpuszczone dodajemy połamaną czekoladę i dalej podgrzewamy aby i ona się rozpuściła. Zimny placek kroimy w kwadraty lub prostokąty jak tam kto woli. maczamy w polewie i obtaczamy w wiórkach. Układamy na wyłożonej folią blasze i odstawiamy aby polewa stężała.
zbysiowa
reanja