mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Bita śmietana - krem śmietanowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Z tego przepisu zawsze przygotowuję krem śmietanowy do ciast, tortów i deserów

Bita śmietana - krem śmietanowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Bita śmietana - krem śmietanowy

 

 

Sposób przygotowania:

Bita śmietana - krem śmietanowy
Żelatynę rozpuszczam w 1/3 szklanki gorącej wody, pozostawiam do ostudzenia. Schłodzoną śmietanę wlewam do miski i miksuję. Gdy będzie prawie ubita dodaję cukier puder i cukier waniliowy, dalej ubijam. Gdy masa będzie ubita, dodaję do niej sok wyciśnięty z 1/4 cytryny (aby krem nie był mdły). Ostudzoną żelatynę wlewam do ubitej śmietany, mieszam energicznie, aby nie zrobiły się grudki. Tak przygotowanym kremem przekładam ciasta i torty a także używam tego kremu do deserów.
Bita śmietana - krem śmietanowy
Do miski wlewam smietanę, ubijam za pomocą miksera
Bita śmietana - krem śmietanowy
Do prawie ubitej masy wsypuję cukier puder i cukier waniliowy
Bita śmietana - krem śmietanowy
Ubijam wszystkie składniki na puszystą masę