Sposób przygotowania:
Bitki schabowe w mini marchewce
Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, ściąć z wierzchu białą błonę i pokroić na plastry grubości ok. 1 cm. Każdy plaster rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. W rondlu rozgrzać 2 łyżki oleju, partiami obsmażyć mięso z obu stron na rumiano.
W drugim rondlu zagotować szklankę wody, wrzucić zamrożone marchewki, dodać łyżeczkę masła, tymianek i sól do smaku. Gotować tylko tyle, aby marchewka rozmroziła się i zagrzała. Marchewkę razem z wodą przełożyć do rondla z mięsem, dusić na wolnym ogniu pod przykryciem około 10 minut.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na niewielkiej ilości oleju, dodać do mięsa. Mąkę rozprowadzić niewielką ilością zimnej wody, zagęścić sos. Groszek osączyć z zalewy, dodać do rondla.
Wszystko razem gotować jeszcze 2-3 minuty, w razie potrzeby doprawić do smaku.
W drugim rondlu zagotować szklankę wody, wrzucić zamrożone marchewki, dodać łyżeczkę masła, tymianek i sól do smaku. Gotować tylko tyle, aby marchewka rozmroziła się i zagrzała. Marchewkę razem z wodą przełożyć do rondla z mięsem, dusić na wolnym ogniu pod przykryciem około 10 minut.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na niewielkiej ilości oleju, dodać do mięsa. Mąkę rozprowadzić niewielką ilością zimnej wody, zagęścić sos. Groszek osączyć z zalewy, dodać do rondla.
Wszystko razem gotować jeszcze 2-3 minuty, w razie potrzeby doprawić do smaku.
zbysiowa
edytaha
Dzięki Madziu :) Nam bardzo smakował :)