justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Bitki schabowe w sosie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ostre i smaczne bitki schabowe, doskonale nadają się na niedzielny obiad, idealnie pasują do nich zasmażane buraczki.

Bitki schabowe w sosie

Składniki:

Bitki schabowe w sosie

 

Sposób przygotowania:

Bitki schabowe w sosie
Mięso należy pokroić na plastry. Doprawić z każdej strony solą, pieprzem i utłuc. Na patelni przesmażamy pokrojoną w piórka cebulę i pokrojony w kawałeczki czosnek. Przekładamy do garnka.

Mięso smażymy z każdej strony i przekładamy każdy kawałek do cebuli. Dodajemy pieprz, ziele angielskie, paprykę i listek laurowy. Całości zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości mięsa.

Gotowy sos zaprawiamy mąką rozmieszaną z wodą.

Tagi:

schab