eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Bitki schabowe Eli z pieczarkami i śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bitki,tym razem z lekko rozbitego schabu z pieczarkami i śmietaną. Bitki wyszły pyszne i całej rodzince smakowały.

Bitki schabowe Eli z pieczarkami i śmietaną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bitki schabowe Eli z pieczarkami i śmietaną

 

Sposób przygotowania:

Bitki schabowe Eli z pieczarkami i śmietaną
Cebule i czosnek obrać z łupinek i drobno posiekać. Pieczarki oczyścić i pokroić. Kotlety umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i lekko rozbić tłuczkiem. Mąkę wysypać na talerz. Rozbite kotlety oprószyć solą,pieprzem i obtoczyć w mące. Na dużej patelni rozgrzać olej i obsmażyć bitki z obu stron na rumiano. Do mięsa dodać cebulę z czosnkiem i jeszcze razem smażyć aż cebula się zeszkli. Dodać do bitek pieczarki i jeszcze chwilę smażyć razem. Całość podlać wodą i dusić aż woda wyparuje. Do mięsa wlać śmietanę i dusić aż bitki będą miękkie. W razie potrzeby dolać do mięsa wody żeby się nie przypaliło.
Bitki schabowe Eli z pieczarkami i śmietaną
Kotlety umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i lekko rozbić tłuczkiem.
Bitki schabowe Eli z pieczarkami i śmietaną
Cebule i czosnek obrać z łupinek i drobno posiekać.
Bitki schabowe Eli z pieczarkami i śmietaną
Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki.
Bitki schabowe Eli z pieczarkami i śmietaną
Na dużej patelni rozgrzać olej i obsmażyć bitki z obu stron na rumiano.