Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1347]

Bitki schabowe w sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bitki schabowe podawać z ziemniakami

Bitki schabowe w sosie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bitki schabowe w sosie

 

  • 1 kg schab bez kości,
  • 1 torebka sos pieczeniowy ciemny
  • 1 torebka sos pieczeniowy jasny
  • sól,
  • pieprz,
  • mąka,
  • tłuszcz

 

Sposób przygotowania:

Bitki schabowe w sosie
Mięso pokroić na cienkie plastry.
Każdy plaster mięsa oprószyć solą i pieprzem.
Panierować w mące.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć na wolnym ogniu bitki na złoty kolor.
Po usmażeniu mięso przełożyć do rondla, podlać odrobiną wody, dusić do miękkości mięsa.
Pod koniec duszenia, przygotować sosy według przepisu na opakowaniu, dodać do mięsa, dusić jeszcze przez chwilę.
Bitki schabowe w sosie
Bitki schabowe, opanierowane w mące, podczas smażenia na tłuszczu
Bitki schabowe w sosie
Podczas duszenia bitków schabowych z sosem pieczeniowym