Sposób przygotowania:
Bitki schabowe w sosie
Mięso pokroić na cienkie plastry.
Każdy plaster mięsa oprószyć solą i pieprzem.
Panierować w mące.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć na wolnym ogniu bitki na złoty kolor.
Po usmażeniu mięso przełożyć do rondla, podlać odrobiną wody, dusić do miękkości mięsa.
Pod koniec duszenia, przygotować sosy według przepisu na opakowaniu, dodać do mięsa, dusić jeszcze przez chwilę.
Każdy plaster mięsa oprószyć solą i pieprzem.
Panierować w mące.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć na wolnym ogniu bitki na złoty kolor.
Po usmażeniu mięso przełożyć do rondla, podlać odrobiną wody, dusić do miękkości mięsa.
Pod koniec duszenia, przygotować sosy według przepisu na opakowaniu, dodać do mięsa, dusić jeszcze przez chwilę.