Sposób przygotowania:
Bitki schabowe w sosie brokułowo-serowym
Kawałki schabu lekko rozbijamy, oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Każdy kawałek panierujemy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju.
Całość zalewamy wodą i dusimy przez ok. 20 minut.
Brokuła lekko podgotowujemy i blendujemy z serkiem topionym na gładko.
Tak przygotowaną masę dodajemy do mięsa i ponownie dusimy do czasu, aż sos zacznie gęstnieć.
Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy z natką pietruszki.
Całość zalewamy wodą i dusimy przez ok. 20 minut.
Brokuła lekko podgotowujemy i blendujemy z serkiem topionym na gładko.
Tak przygotowaną masę dodajemy do mięsa i ponownie dusimy do czasu, aż sos zacznie gęstnieć.
Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy z natką pietruszki.
SylaUla
Myślę, że bitki wołowe z takim sosem wyjdą równie smaczne ;)