wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Bitki schabowe w sosie pikantnym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak dla lubiących pikantne dania :)

Bitki schabowe w sosie pikantnym

Składniki:

Bitki schabowe w sosie pikantnym

 

 

Sposób przygotowania:

Bitki schabowe w sosie pikantnym
Mięso posypujemy solą, pieprzem, układamy pokrojony w plastry ząbek czosnku, odstawiamy.

W tym czasie kroimy cebulkę w kostkę, przygotowujemy bulion (może być z kostki, warzywny, mięsny). Mięso podsmażamy na łyżce oleju z dwóch stron, jak zacznie się przypiekać dodajemy cebulę i jeszcze łyżkę oleju smażymy, im bardziej zarumienione (nie spalone) mięso i cebulka tym ciemniejszy sos nam wyjdzie.

Zalewamy mięso bulionem, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, dużo pieprzu i chilli, paprykę ostrą, dusimy do miękkości mięsa pod przykryciem, pod koniec dodajemy majeranek ,zagęszczamy sos mąką.

Smacznego!!!!!!

Tagi:

schab