Sposób przygotowania:
Bitki schabowe w sosie pikantnym
Mięso posypujemy solą, pieprzem, układamy pokrojony w plastry ząbek czosnku, odstawiamy.
W tym czasie kroimy cebulkę w kostkę, przygotowujemy bulion (może być z kostki, warzywny, mięsny). Mięso podsmażamy na łyżce oleju z dwóch stron, jak zacznie się przypiekać dodajemy cebulę i jeszcze łyżkę oleju smażymy, im bardziej zarumienione (nie spalone) mięso i cebulka tym ciemniejszy sos nam wyjdzie.
Zalewamy mięso bulionem, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, dużo pieprzu i chilli, paprykę ostrą, dusimy do miękkości mięsa pod przykryciem, pod koniec dodajemy majeranek ,zagęszczamy sos mąką.
Smacznego!!!!!!
W tym czasie kroimy cebulkę w kostkę, przygotowujemy bulion (może być z kostki, warzywny, mięsny). Mięso podsmażamy na łyżce oleju z dwóch stron, jak zacznie się przypiekać dodajemy cebulę i jeszcze łyżkę oleju smażymy, im bardziej zarumienione (nie spalone) mięso i cebulka tym ciemniejszy sos nam wyjdzie.
Zalewamy mięso bulionem, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, dużo pieprzu i chilli, paprykę ostrą, dusimy do miękkości mięsa pod przykryciem, pod koniec dodajemy majeranek ,zagęszczamy sos mąką.
Smacznego!!!!!!