Sposób przygotowania:
Bitki wieprzowe w sosie
Mięso umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem,pokroić w plastry,lekko rozbić,posolić,posypać pieprzem. Każdy kawałek obtoczyć w mące, usmażyć na 4 łyżkach oleju, na lekko złoty kolor,wyjąć usmażone mięsko na talerzyk. Na tłuszcz po smażeniu mięsa,wrzucić pokrojoną w piórka cebulę,marchewkę w kostkę,por,wszystko zeszklić,ułożyć mięsko,podlać wodą(wody ma być tyle, żeby mięsko było lekko przykryte)dodać listek, przyprawę,majeranek,zmiażdżony czosnek,pieprz ziołowy. Dusić na małym ogniu 15 min,dodać pokrojone w kostkę ogórki i dusić aż mięsko będzie miękkie. Jeżeli sos będzie za mało gęsty,można zagęścić łyżką mąki rozrobioną w zimnej wodzie i zagotować. Smacznego.
Hipa73