Sposób przygotowania:
Bitki wołowe
Mięso myjemy, kroimy w cienkie plastry, a następnie rozbijamy przez folię spożywczą. Podsmażamy mięso na mocno rozgrzanym oleju, aż się zarumieni. Cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dusimy kilka minut. Podlewamy mięso wodą, przykrywamy i dusimy przez pół godziny.
Dodajemy przecier pomidorowy oraz przyprawy i znów dusimy przez 30 minut. Zagęszczamy sos mąką rozrobioną z niewielką ilością wody. Doprowadzamy do wrzenia. Przyprawiamy sos świeżo zmielonym pieprzem.
Dodajemy przecier pomidorowy oraz przyprawy i znów dusimy przez 30 minut. Zagęszczamy sos mąką rozrobioną z niewielką ilością wody. Doprowadzamy do wrzenia. Przyprawiamy sos świeżo zmielonym pieprzem.