Sposób przygotowania:
Tradycyjne bitki wołowe
1. Mięso pokroić w poprzek włókien, po czym rozbić na cienkie plastry. Każdy oprószyć solą, pieprzem, a następnie obtoczyć w mące i podsmażyć z obu stron na roztopionym, gorącym tłuszczu, w głębokiej patelni, około 5 minut.
2. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na tłuszczu pozostałym po smażeniu mięsa.
3. Usmażone wcześniej bitki przełożyć na patelnie, podlać delikatnie wodą i dusić do miękkości, pod przykryciem, na małym ogniu około 1 godziny. Co jakiś czas podlewać wodą.
2. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na tłuszczu pozostałym po smażeniu mięsa.
3. Usmażone wcześniej bitki przełożyć na patelnie, podlać delikatnie wodą i dusić do miękkości, pod przykryciem, na małym ogniu około 1 godziny. Co jakiś czas podlewać wodą.