Sposób przygotowania:
Paszteciki z mięsem i pieczarkami
Mięso obieramy z kości i rozdrabniamy w rozdrabniaczu. Zamiast tego można je zmielić w maszynce.
Na rozgrzanym oleju szklimy cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie dodajemy masło i wrzucamy pokrojone w kostkę pieczarki. Smażymy je przez kilka minut.
Dodajemy mięso, przecier pomidorowy oraz przyprawy. Mieszamy i podsmażamy przez kilka minut.
Nakładamy farsz na ciasto francuskie, zwijamy w rulon i kroimy po skosie na kawałki. Z ciasta wyszły mi dwa rulony.
Układamy paszteciki na blaszce wyłożonej papierem i smarujemy na wierzchu rozbełtanym żółtkiem.
Pieczemy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Na rozgrzanym oleju szklimy cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie dodajemy masło i wrzucamy pokrojone w kostkę pieczarki. Smażymy je przez kilka minut.
Dodajemy mięso, przecier pomidorowy oraz przyprawy. Mieszamy i podsmażamy przez kilka minut.
Nakładamy farsz na ciasto francuskie, zwijamy w rulon i kroimy po skosie na kawałki. Z ciasta wyszły mi dwa rulony.
Układamy paszteciki na blaszce wyłożonej papierem i smarujemy na wierzchu rozbełtanym żółtkiem.
Pieczemy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
robaczek
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki