Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Paszteciki z mięsem i pieczarkami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Do przygotowania tych pasztecików użyłam mięsa, na którym gotowałam zupę. W połączeniu z pieczarkami wyszły bardzo smaczne paszteciki.

Paszteciki z mięsem i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Paszteciki z mięsem i pieczarkami

 

  • ciasto francuskie 300 gram
  • mięso gotowane 1/2 kg
  • pieczarki 250 gram
  • cebula 1 szt
  • olej rzepakowy 2-3 łyżki
  • przecier pomidorowy 4-5 łyżek
  • masło 1 łyżka
  • żółtko jaja 1 szt
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka
  • papryka ostra mielona 1/3 łyżeczki
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Paszteciki z mięsem i pieczarkami
Mięso obieramy z kości i rozdrabniamy w rozdrabniaczu. Zamiast tego można je zmielić w maszynce.

Na rozgrzanym oleju szklimy cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie dodajemy masło i wrzucamy pokrojone w kostkę pieczarki. Smażymy je przez kilka minut.

Dodajemy mięso, przecier pomidorowy oraz przyprawy. Mieszamy i podsmażamy przez kilka minut.

Nakładamy farsz na ciasto francuskie, zwijamy w rulon i kroimy po skosie na kawałki. Z ciasta wyszły mi dwa rulony.

Układamy paszteciki na blaszce wyłożonej papierem i smarujemy na wierzchu rozbełtanym żółtkiem.

Pieczemy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Paszteciki z mięsem i pieczarkami
Mięso obieramy z kości i rozdrabniamy w rozdrabniaczu.
Paszteciki z mięsem i pieczarkami
Następnie dodajemy masło i wrzucamy pokrojone w kostkę pieczarki. Smażymy je przez kilka minut.
Paszteciki z mięsem i pieczarkami
Nakładamy farsz na ciasto francuskie, zwijamy w rulon i kroimy po skosie na kawałki.
Paszteciki z mięsem i pieczarkami
Układamy paszteciki na blaszce wyłożonej papierem i smarujemy na wierzchu rozbełtanym żółtkiem.