Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe w marynacie rozmarynowej
Przygotowujemy marynatę: mieszamy oliwę z octem balsamicznym oraz rozmarynem.
Zanurzamy mięso w marynacie, mieszamy, przykrywamy i wstawiamy na noc do lodówki.
Na jeden talerz wysypujemy bułkę tartą, na drugi wbijamy jajko, dodajemy pieprz oraz sól i rozbełtujemy widelcem.
Panierujemy kotlety najpierw w bułce, potem w jajku i znów w bułce.
Smażymy na rumiano na rozgrzanym tłuszczu.
Zanurzamy mięso w marynacie, mieszamy, przykrywamy i wstawiamy na noc do lodówki.
Na jeden talerz wysypujemy bułkę tartą, na drugi wbijamy jajko, dodajemy pieprz oraz sól i rozbełtujemy widelcem.
Panierujemy kotlety najpierw w bułce, potem w jajku i znów w bułce.
Smażymy na rumiano na rozgrzanym tłuszczu.