Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Kotlety schabowe w marynacie rozmarynowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety schabowe w nieco innym wydaniu, zamarynowane dzień wcześniej w marynacie z oliwy, octu balsamicznego i rozmarynu.

Kotlety schabowe w marynacie rozmarynowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety schabowe w marynacie rozmarynowej

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe w marynacie rozmarynowej
Przygotowujemy marynatę: mieszamy oliwę z octem balsamicznym oraz rozmarynem.

Zanurzamy mięso w marynacie, mieszamy, przykrywamy i wstawiamy na noc do lodówki.

Na jeden talerz wysypujemy bułkę tartą, na drugi wbijamy jajko, dodajemy pieprz oraz sól i rozbełtujemy widelcem.

Panierujemy kotlety najpierw w bułce, potem w jajku i znów w bułce.

Smażymy na rumiano na rozgrzanym tłuszczu.
Kotlety schabowe w marynacie rozmarynowej
Przygotowujemy marynatę: mieszamy oliwę z octem balsamicznym oraz rozmarynem.
Kotlety schabowe w marynacie rozmarynowej
Zanurzamy mięso w marynacie, mieszamy, przykrywamy i wstawiamy na noc do lodówki.
Kotlety schabowe w marynacie rozmarynowej
Panierujemy kotlety najpierw w bułce, potem w jajku i znów w bułce.
Kotlety schabowe w marynacie rozmarynowej
Smażymy na rumiano na rozgrzanym tłuszczu.