Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Bitki wołowe

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Bardzo stary przepis!!!!!

Bitki wołowe

Składniki:

Bitki wołowe

 

  • Na 4 osoby:
  • 60-70 wołowiny pieczeniowej
  • 1 duża cebula
  • 3-4 ząbki czosnku
  • mąka pszenna
  • przyprawy: liść, ziele ang. , pieprz ziarnisty, jałowiec, vegeta. maggi
  • smalec

Sposób przygotowania:

Bitki wołowe
Mięso pokroić na płaty i dobrze rozbić (ale nie poprzerywać ). Natrzeć vęgetą i odłożyć na 15 min. Następnie otoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym smalcu na rumiano. mięso przełożyć do garnka, a na pozostałym tłuszczu obsmażyć cebulę i czosnek. Dołożyć je do mięsa, włożyć przyprawy, podlać niewielką ilością ciepłej wody i dusić do miękkości Powstały sos mozna podbić smietaną. SMACZNEGO