Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z wołowiny
Czerstwą bułkę zalewamy wodą i zostawiamy, aby się namoczyła.
Wołowinę mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy bardzo drobno pokrojoną cebulę, posiekaną natkę pietruszki, jajko oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Mieszamy.
Dodajemy namoczoną i odciśniętą bułkę i znów mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Uformowane kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.
Zdejmujemy na ręcznik papierowy, by odsączyć nadmiar tłuszczu.
Wołowinę mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy bardzo drobno pokrojoną cebulę, posiekaną natkę pietruszki, jajko oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Mieszamy.
Dodajemy namoczoną i odciśniętą bułkę i znów mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Uformowane kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.
Zdejmujemy na ręcznik papierowy, by odsączyć nadmiar tłuszczu.