misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Bitki wołowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Bitki podawać z gotowanymi jarzynami i surówkami.

Bitki wołowe

Składniki:

Bitki wołowe

 

  • 4 plastry wołowiny
  • 1 słoiczek papryki konserwowej
  • 1 cebula
  • por
  • olej
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Bitki wołowe
Mięso zbić na cienkie plastry, posolić , popieprzyć, podsmażyć z obu stron,przełożyć do rondla. Cebulę pokroić w piórka , zeszklić , dodać do męsa, podlać wodą i dusić pod przykryciem ok. 1 godz. Następnie dodać pokrojonego w krązki pora i paprykę w słupki.Dusić jeszcze chwilę aż warzywa zmiękną . Doprawić do smaku pieprzem i solą.

Tagi:

wołowina