pepsicOLA

pepsicOLA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Bitki z łopatki - kruchutkie!

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kruchutkie bitki z grzybowym aromatem.

Bitki z łopatki - kruchutkie! Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Bitki z łopatki - kruchutkie!

 

  • 0,5 kg łopatki wieprzowej
  • mąka
  • przyprawa do gulaszu
  • 1 cebula
  • 7 suszonych grzybków
  • woda
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Bitki z łopatki - kruchutkie!
Mięso opłukać, osuszyć i pokroić na niewielkie plastry. Dokładnie rozbić tłuczkiem. Kotleciki oprószyć przyprawą do gulaszu z każdej strony i odstawić na pół godziny do lodówki. Schłodzone mięso obtoczyć w mące i podsmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju. Następnie przełożyć mięso do rondelka i zalać wodą - mięso musi być dokładnie przykryte. Dorzuć grzybki. na wolnym ogniu gotować ok 35 minut. Cebulę posiekać i wrzucić do sosu. Gotować jeszcze 30 minut. Podawać z ziemniakami lub kaszą i surówką.
Bitki z łopatki - kruchutkie!
Mięso opłukać i pokroić w plastry następnie rozbić tłuczkiem
Bitki z łopatki - kruchutkie!
Przyprawione mięso obtoczyć po schłodzeniu w mące
Bitki z łopatki - kruchutkie!
Podsmażone kotleciki w rondelku zalać wodą i dorzucić grzybki

Tagi:

przyprawy