Sposób przygotowania:
Blok czekoladowy
Do garnka wlewamy mleko, wkładamy pokrojone na małe kawałki masło i wsypujemy cukier oraz kakao. Wstawiamy na mały gaz i rozpuszczamy masę, co jakiś czas mieszając.
W tym czasie łamiemy herbatniki na mniejsze części a keksówkę wykładamy folią aluminiową.
Gdy masa kakaowa jest już płynna, zdejmujemy ją z ognia i wsypujemy mleko w proszku cały czas mieszając. Na koniec wsypujemy herbatniki i żurawinę i delikatnie mieszamy.
Przekładamy gorącą masę do keksowki i odstawiamy aby ostygła.
Zimną masę wkładamy do lodówki na całą noc.
W tym czasie łamiemy herbatniki na mniejsze części a keksówkę wykładamy folią aluminiową.
Gdy masa kakaowa jest już płynna, zdejmujemy ją z ognia i wsypujemy mleko w proszku cały czas mieszając. Na koniec wsypujemy herbatniki i żurawinę i delikatnie mieszamy.
Przekładamy gorącą masę do keksowki i odstawiamy aby ostygła.
Zimną masę wkładamy do lodówki na całą noc.