Sposób przygotowania:
Błyskawiczna domowa babka
Jaja, cukier i cukier waniliowy ucieramy na puszystą masę. Dodajemy obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i olej.
Dalej ucieramy. Na końcu wlewamy napój gazowany. Gdy wszystkie składniki się połączą gotowe ciasto wlewamy do natłuszczonej i posypanej bułką lub kaszą manną formy . Piec w temp. 180 st.C 45 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Polecam. Smacznego
*Napój gazowany dodany do ciasta powoduje, że nie jest ono suche.
Dalej ucieramy. Na końcu wlewamy napój gazowany. Gdy wszystkie składniki się połączą gotowe ciasto wlewamy do natłuszczonej i posypanej bułką lub kaszą manną formy . Piec w temp. 180 st.C 45 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Polecam. Smacznego
*Napój gazowany dodany do ciasta powoduje, że nie jest ono suche.