Sposób przygotowania:
Błyskawiczny piernik
Jajka ubić z cukrami na gęstą puszystą masę. Następnie ciągle ucierając dodać stopniowo olej,kwaśne mleko,dżem. Na końcu delikatnie miksując łączymy z przesianymi sypkimi składnikami. przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy średnicy 26.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do ok. 180-190 stopni i pieczemy ok. 50 min. do momentu, aż patyczek wbity w ciasto będzie suchy.
Po wyciągnięciu z formy i wystudzeniu polewamy piernik przygotowaną według przepisu na opakowaniu polewą czekoladową. Posypujemy cukrowymi ozdobami.
Pozostawiamy do zastygnięcia polewy.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do ok. 180-190 stopni i pieczemy ok. 50 min. do momentu, aż patyczek wbity w ciasto będzie suchy.
Po wyciągnięciu z formy i wystudzeniu polewamy piernik przygotowaną według przepisu na opakowaniu polewą czekoladową. Posypujemy cukrowymi ozdobami.
Pozostawiamy do zastygnięcia polewy.