szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Bób z bułką tartą i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Jeden z prostszych i mój ulubiony przepis na bób gotowany.

Bób z bułką tartą i koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bób z bułką tartą i koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Bób z bułką tartą i koperkiem
W garnku gotujemy wodę z dodatkiem soli. Na wrzątek wrzucamy bób i gotujemy ok 15 minut. Po tym czasie sprawdzamy czy jest już dobry. Odcedzamy i studzimy. Po wystudzeniu obieramy. Na patelni rozpuszcamy masło, dodajemy bułkę tartą i mieszamy. Na to wrzucamy obrany bób. Przekłądamy na talerze i posypujemy drobnom posiekanym koperekim.
Bób z bułką tartą i koperkiem
Potrzebujemy bób, sól, masło, bułke tarta.
Bób z bułką tartą i koperkiem
Bób gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy.
Bób z bułką tartą i koperkiem
Ostudzony bób obieramy ze skórek i dodajemy na patelnie.
Bób z bułką tartą i koperkiem
Na patelni mieszamy bób z masłem i bułką tarta.

Tagi:

tarta bób