Sposób przygotowania:
Bób ze szpinakiem, czosnkiem i natką pietruszkiETAP 1:
Bób opłukać. Przełożyć do garnka, zalać zimną wodą, posolić i ugotować do miękkości. Odcedzić, przestudzić i obrać z łupinek.
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Zeszklić na nim cebulę. Dodać rozgnieciony czosnek. Przesmażyć. Dodać rozmrożony szpinak. Smażyć razem 2-3 minuty. Dodać natkę pietruszki i bób. Doprawić solą i pieprzem. Przesmażyć razem 2-3 minuty.
Podawać na gorąco jako dodatek do obiadu.
![Bób ze szpinakiem, czosnkiem i natką pietruszki Bób ze szpinakiem, czosnkiem i natką pietruszki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bob-ze-szpinakiem-czosnkiem-i-natka-pietruszki-560094.jpg)
![Bób ze szpinakiem, czosnkiem i natką pietruszki Bób ze szpinakiem, czosnkiem i natką pietruszki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bob-ze-szpinakiem-czosnkiem-i-natka-pietruszki-560095.jpg)
![Bób ze szpinakiem, czosnkiem i natką pietruszki Bób ze szpinakiem, czosnkiem i natką pietruszki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bob-ze-szpinakiem-czosnkiem-i-natka-pietruszki-560096.jpg)
![Bób ze szpinakiem, czosnkiem i natką pietruszki Bób ze szpinakiem, czosnkiem i natką pietruszki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bob-ze-szpinakiem-czosnkiem-i-natka-pietruszki-560097.jpg)