WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1715]

Bób ze szpinakiem, czosnkiem i natką pietruszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bób obrany, smażony z czosnkiem, szpinakiem i natką pietruszki. Pyszny dodatek na ciepło do mięsa lib samodzielna przekąska.

Bób ze szpinakiem, czosnkiem i natką pietruszki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bób ze szpinakiem, czosnkiem i natką pietruszki

 

  • 250g bobu
  • 0,5 cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 kostka mrożonego szpinaku
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Bób ze szpinakiem, czosnkiem i natką pietruszki

ETAP 1:

Bób opłukać. Przełożyć do garnka, zalać zimną wodą, posolić i ugotować do miękkości. Odcedzić, przestudzić i obrać z łupinek.

Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Zeszklić na nim cebulę. Dodać rozgnieciony czosnek. Przesmażyć. Dodać rozmrożony szpinak. Smażyć razem 2-3 minuty. Dodać natkę pietruszki i bób. Doprawić solą i pieprzem. Przesmażyć razem 2-3 minuty.

Podawać na gorąco jako dodatek do obiadu.

Bób ze szpinakiem, czosnkiem i natką pietruszki
Bób obsmażony na patelni ze szpinakiem, czosnkiem i natką
Bób ze szpinakiem, czosnkiem i natką pietruszki
Obrany z lupinek bób dodany do szpinaku z czosnkiem
Bób ze szpinakiem, czosnkiem i natką pietruszki
Bób ugotowany w osolonej wodzie i odcedzony
Bób ze szpinakiem, czosnkiem i natką pietruszki
Posiekana cebula wrzucona na rozgrzany olej