Sposób przygotowania:
Smażony bób z szynką
Bób płuczemy i przekładamy do garnka. Zalewamy wodą i lekko solimy, gotujemy do miękkości i odcedzamy. Zostawiamy do ostygnięcia, następnie obieramy go ze skórek.
Na roztopione na patelni masło wrzucamy plasterki szynki i smażymy, aż będzie chrupiąca. Wówczas wrzucamy bób i całość lekko przyprawiamy pieprzem. Mieszamy i smażymy jeszcze przez 3 minuty.
Na sam koniec wsypujemy posiekany koperek i dokładnie mieszamy. Chwilkę smażymy i zdejmujemy z ognia.
Tak przygotowany bób z chrupiącą szynką podajemy jako danie na gorąco.
Na roztopione na patelni masło wrzucamy plasterki szynki i smażymy, aż będzie chrupiąca. Wówczas wrzucamy bób i całość lekko przyprawiamy pieprzem. Mieszamy i smażymy jeszcze przez 3 minuty.
Na sam koniec wsypujemy posiekany koperek i dokładnie mieszamy. Chwilkę smażymy i zdejmujemy z ognia.
Tak przygotowany bób z chrupiącą szynką podajemy jako danie na gorąco.