WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1924]

Bób z masłem, czosnkiem i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bób pofany w klasycznej postaci, czyli ugortowany i podany z masłem, rozgniecionym czosnkiem i posiekanym koperkiem.

Bób z masłem, czosnkiem i koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bób z masłem, czosnkiem i koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Bób z masłem, czosnkiem i koperkiem

ETAP 1:

Bób opłukać i odsączyć na durszlaku. Przełożyć do garnka i zalać zimną wodą. Musi być jej dwa razy więcej niż bobu. Dodać szczyptę soli i cukru i zagotować. Gotować do miękkości. Odcedzić.

Dodać masło i rozgnieciony czosnek. Wymieszać. Posypać posiekanym koperkiem i ponownie wymieszać.

Przełożyć do miseczki. Jeść w całości lub obierać z łupinek.

Bób z masłem, czosnkiem i koperkiem
Posiekany koperek dodany do bobu z masłem i czosnkiem
Bób z masłem, czosnkiem i koperkiem
Kawałki masła dodane do odcedzonego bobu.
Bób z masłem, czosnkiem i koperkiem
Bób po ugotowaniu w wodzie z dodatkiem soli
Bób z masłem, czosnkiem i koperkiem
Bób przed ugotowaniem oplukany na durszlaku.