gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Boczek smażony wg Gosi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotowane plastry boczku podaję na obiad z ziemniakami i surówką. Polecam - ma fajny smak. Moja rodzina bardzo go lubi.

Boczek smażony wg Gosi

Składniki:

Boczek smażony wg Gosi

 

sos

Sposób przygotowania:

Boczek smażony wg Gosi

ETAP 1:

Boczek smazony wg Gosi
Boczek z każdej strony przyprawiamy solą oraz pieprzem.

Plastry surowego boczku przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Przekładamy do miski.

ETAP 2:

Boczek smazony wg Gosi
W wysokim pojemniku miksujemy blenderem jogurt i czosnek.

Do wysokiego naczynia przekładamy jogurt naturalny i dodajemy obrane ząbki czosnku. Blenderem miksujemy na sos.

ETAP 3:

Boczek smazony wg Gosi
Boczek w misce zalewamy sosem czosnkowym.

Sos czosnkowy wlewamy do boczku i dokładnie mieszamy. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na noc.

ETAP 4:

Boczek smazony wg Gosi
Plastry boczku smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Na następny dzień zamarynowane plastry boczku smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z każdej strony. Usmażony boczek wykładamy na talerz.


Tagi:

mięso