lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Boczek z grilla

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 14

U nas trwa sezon grillowy, dziś będzie rarytas który uwielbiamy czyli boczek w przepysznej marynacie.

Boczek z grilla Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Boczek z grilla

Składniki na marynatę do boczku:

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Boczek z grilla

Krok 1

Do miseczki wlewamy olej, miód płynny, sos sojowy, ocet balsamiczny. Czosnek obieramy i ścieramy na tarce dodajemy do płynnych składników.wsypujemy zioła czyli tymianek,oregano i zioła prowansalskie, mieszamy i doprawiamy na końcu pieprzem mielonym.

Krok 2

Marynatą nacieramy boczek i wkładamy go do pojemnika i wstawiamy do lodówki najlepiej na noc. Następnego dnia po południu lub w południe, smażymy na grillu z obu stron, najlepszy dobrze wysmażony.

Boczek z grilla
Marynatą nacieramy boczek i wkładamy go do pojemnika i wstawiamy do lodówki najlepiej na noc
Boczek z grilla
Następnego dnia po południu lub w południe, smażymy na grillu z obu stron, najlepszy dobrze wysmażony.

Tagi:

mięso grill