Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Kanapkowy smażony boczek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Szybki smażony boczek kanapkowy wg przepisu mojego męża

Kanapkowy smażony boczek Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kanapkowy smażony boczek

 

Sposób przygotowania:

Kanapkowy smażony boczek
Surowy boczek moczymy w wodzie przez około 20-30 minut, następnie go kroimy w plastry, posypujemy delikatnie solą do peklowania i czosnkiem granulowanym, wkładamy do lodówki na około 24 godziny, następnie plastry boczku układamy na patelni i smażymy, podajemy tuż po przygotowaniu
Kanapkowy smażony boczek
surowy boczek moczymy w zimnej wodzie
Kanapkowy smażony boczek
następnie kroimy boczek na plastry i peklujemy
Kanapkowy smażony boczek
po 24h boczek smażymy na patelni na złoty kolor z dwóch stron