plocia

plocia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Boczek z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Znudziło mi się jedzenie kiełbasek i mięsa z grilla i postanowiłam zrobić coś innego - boczek z grilla.

Boczek z grilla Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Boczek z grilla

 

  • 4 plasterki boczku
  • 1 cebula
  • 1 szkl. piwo

Sposób przygotowania:

Boczek z grilla
Z dużego kawałka boczku ukroić 4 plasterki boczku (można użyć też wędzonego boczku). Cebulę obrać z płatków a następnie pokroić ją w talarki. Potem cebulę rozczapierzyć, krążki oddzielić od siebie. Na długiej wykałaczce wbić jeden koniec boczku, przełożyć cebulą, znów nabić boczek, owinąć, nałożyć krążek cebuli, który będzie trzymał boczek w rulonie. Na rozgrzanym grillu położyć przygotowany boczek, polewać od czasu do czasu piwem. Podawać z sałatką.
Boczek z grilla
Z dużego kawałka boczku ukroić 4 plasterki boczku. Cebulę obrać z płatków, pokroić w talarki.
Boczek z grilla
Na długiej wykałaczce . owinąć boczek z cebulą. Piec na grillu polewając od czasu do czasu piwem.