Sposób przygotowania:
Boczkowe smarowanie do chleba
Słoninę mielimy , boczek myjemy i drobno kroimy w kosteczkę . Wkładamy do garnka i wlewamy odrobinę wody całość topimy na bardzo maleńkim ogniu by się nie przypaliło . Cebulę obieramy i kroimy w pół księżyce . Gdy słonina z boczkiem się roztopią , doprawiamy dość dobrze pieprzem solą i kucharkiem . Następnie cebulkę podsmażamy na oliwie i przekładamy do chłodnego ale nie zastygniętego smalczyku , mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce .
![Boczkowe smarowanie do chleba Boczkowe smarowanie do chleba](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/boczkowe-smarowanie-do-chleba-105334.jpg)
![Boczkowe smarowanie do chleba Boczkowe smarowanie do chleba](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/boczkowe-smarowanie-do-chleba-105335.jpg)