Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Boczniaki w śmietance

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Proste danie dla miłośników grzybów. Nie doceniamy boczniaków a to są naprawdę pyszne grzyby. Polecam.

Boczniaki w śmietance

Składniki:

Boczniaki w śmietance

 

  • 25 dag boczniaków
  • 1 duża cebula
  • 100 ml słodkiej śmietanki 18%
  • 1 łyżka naturalnego masła
  • sól, pieprz mielony

Sposób przygotowania:

Boczniaki w śmietance
Boczniakipłuczemy,osuszamyikroimy.Cebulękroimywdrobną kosteczkę. Na patelnirozgrzewamymasło i smażymycebulę aż zwiędnie.dodajemy grzyby i smażymy ok. 10 min. Wlewamy śmietanę i smażymydo chwili aż śmietana się zredukuje, zgęstnieje.

Doprawiamy solą i pieprzem.