olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Boczniak smażony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Boczniaki bardzo często zastępują mi kotlety schabowe i jestem zdania, że są one zdecydowanie lepsze w smaku.

Boczniak smażony

Składniki:

Boczniak smażony

 

Sposób przygotowania:

Boczniak smażony

ETAP 1:

Boczniak smażony
Jajka roztrzepuję i łączę z solą i pieprzem.

Po odcięciu końcówek boczniaki umieszczam w sitku, myję pod bieżącą wodą, a następnie zostawiam do wysuszenia. Do miseczki wbijam jajka.

Jajka roztrzepuję widelcem, po czym łączę z solą i pieprzem.

ETAP 2:

Boczniak smażony
Każdego boczniaka obtaczam w jajku z przyprawami.

Boczniaka obtaczam w jajku.

ETAP 3:

Boczniak smażony
Następnie obtaczam boczniaka w bułce tartej.

Następnie przekładam boczniaka do bułki tartej i obtaczam go.

ETAP 4:

Boczniak smażony
Boczniaka smażę na rozgrzanym na patelni oleju.

Boczniaka wykładam na rozgrzany na patelni olej.

ETAP 5:

Boczniak smażony
Boczniaki po usmażeniu przekładam na talerz.

Boczniaki smażę z obydwu stron, po czym przekładam je na talerz.