Sposób przygotowania:
Boczniak smażonyETAP 1:
![Boczniak smażony Boczniak smażony](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/boczniak-smazony-397649.jpg)
Po odcięciu końcówek boczniaki umieszczam w sitku, myję pod bieżącą wodą, a następnie zostawiam do wysuszenia. Do miseczki wbijam jajka.
Jajka roztrzepuję widelcem, po czym łączę z solą i pieprzem.
ETAP 2:
![Boczniak smażony Boczniak smażony](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/boczniak-smazony-397650.jpg)
Boczniaka obtaczam w jajku.
ETAP 3:
![Boczniak smażony Boczniak smażony](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/boczniak-smazony-397651.jpg)
Następnie przekładam boczniaka do bułki tartej i obtaczam go.
ETAP 4:
![Boczniak smażony Boczniak smażony](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/boczniak-smazony-397652.jpg)
Boczniaka wykładam na rozgrzany na patelni olej.
ETAP 5:
![Boczniak smażony Boczniak smażony](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/boczniak-smazony-397653.jpg)
Boczniaki smażę z obydwu stron, po czym przekładam je na talerz.