Sposób przygotowania:
Przekładanka z kaszy jaglanej i boczniak
Jajo wbijamy do miseczki, mieszamy je z maślanką, posiekaną drobno cebulą, tymiankiem. Dodajemy mąkę razową po czym mieszając dosypujemy mąkę pszenną w takiej ilości by powstało ciasto o gęstości wiejskiej śmietanki. Odstawiamy ciasto na chwilę. Boczniaki czyścimy , odcinamy twarde ogonki. Rozpłaszczamy kapelusze , lekko je solimy i posypujemy pieprzem. Zanurzamy grzyby w cieście i smażymy je na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Odsączamy je na papierowym ręczniku z tłuszczu. Zagrzewamy gęsty przecier dyniowy, dodajemy 1 łyżkę masła i doprowadzamy do zagotowania. Doprawiamy solą i pieprzem jeśli trzeba. Wykładamy na talerzach na zmianę usmażone kapelusze boczniaków i gorącą kaszę. Górę polewamy przecierem dyniowym i posypujemy natką pietruszki.