Sposób przygotowania:
Makaron z kaczką i boczniakamiETAP 1:
Czosnek rozetrzeć i połączyć z pozostałymi składnikami marynaty.
ETAP 2:
Pierś z kaczki oczyścić ze skóry i pokroić na małe kawałki, takie na jeden kęs. Włożyć pokrojone mięso i dokładnie wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 3 godziny.
ETAP 3:
Makaron ugotować al'dente w osolonej wodzie.
Na patelni (wok) rozgrzać niewielką ilość oleju i wrzucić posiekaną dymkę. Kiedy się zeszkli dołożyć skrojone w paseczki boczniaki i usmażyć. Wrzucić zamarynowane kawałki kaczki i oprószyć mąką. W momencie jak mięso zmieni kolor zalać bulionem, tak aby wszystko przykrył. Przyprawić i chwilę dusić, ale bardzo krótko, gdyż mięso może stać się twarde.
ETAP 4:
Dodać ugotowany makaron i całość wymieszać. Na końcu dodać posiekany szczypiorek. Smacznego :)
miesny_typ
Magdalena88
niezły kąsek