mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Boeuf Strogonow

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Potrawa doskonale pasuje na wszelkie przyjęcia, jest wykwintna, sycąca i bardzo smaczna.

Boeuf Strogonow Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Boeuf Strogonow

 

  • 1 kg mięsa wołowego bez kości
  • 2 nieduże czerwone papryki
  • 1/2 kg pieczarek
  • 2 ogórki kwaszone
  • 2 cebule
  • przecier pomidorowy (200 ml słoik)
  • posiekana zielona pietruszka
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Boeuf Strogonow
Paprykę, ogórki i pieczarki kroimy w paseczki. Mięso kroimy w plastry i potem w paseczki (na razie nie solimy!). Wołowinę przesmażamy na tłuszczu, dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, teraz solimy, podlewamy wodą i dusimy prawie do miękkości, dodajemy w następującej kolejności - paprykę, pieczarki i na końcu ogórki.
Gdy wszystko jest miękkie, dodajemy przecier pomidorowy, zagęszczamy wodą rozmieszaną z mąką. Doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy garść posiekanej zielonej pietruszki.
Boeuf Strogonow
Etap 1

Tagi:

mięso beza bezy