Irvingtea

Irvingtea

Szef Kuchni
[Przepisów: 59]

Bomba herbaciana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Herbatę zaparzyć w 250 ml wrzątku.

Bomba herbaciana

Składniki:

Bomba herbaciana

 

  • 50 g cukru,
  • torebka cukru waniliowego 2 żółtka,
  • 400 ml śmietany kremówki,
  • 10 biszkoptów, koniak lub brandy,
  • 3 saszetki - piramidki Herbaty czarnej Irving Oriental Gardens z płatkami róży i bławatka

 

Sposób przygotowania:

Bomba herbaciana
Cukier, cukier waniliowy i żółtka utrzeć na masę, dodać schłodzoną herbatę. Śmietanę ubić na sztywno, połowę zmieszać z masą herbaciano - jajeczną. Biszkopty skropić koniakiem i wyłożyć nimi formę do lodów. Krem przełożyć do formy i wstawić do zamrażalnika. Wyjąć z formy i podawać ze ubitą śmietaną. Przepis pochodzi ze strony www.irvingtea.pl

Tagi:

bomba biszkopt