p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Borowikowa wg Piotrka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa borowikowa wg Piotrka

Borowikowa wg Piotrka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Borowikowa wg Piotrka

 

  • porcja rosołowa duża - 1 sztuka
  • pietruszka - 1 sztuka
  • suszone borowiki - 5 dekagramów
  • Zupa borowikowa Knorr - 2 opakowania
  • marchewka - 1 sztuka
  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • por - 1 sztuka

 

Sposób przygotowania:

Borowikowa wg Piotrka
Borowiki suszone parzymy wrzącą wodą, aby były przykryte. Z porcji rosołowej i warzyw gotujemy bulion z dodatkiem kostki Knorr. Porcję rosołową wraz z warzywami wyciągamy z bulionu, mięso oddzielamy od kości. Do gotującego sie bulionu dodajemy suszone borowiki wraz z wodą, w której sie moczyły. Gotujemy 30 minut. Do bulionu z grzybami wsypujemy 2 opakowania zupy borowikowej Knorr z cebulką, intensywnie mieszamy trzepaczką, gotujemy ok. 5 minut. Dodajemy pokrojone w kostkę warzywa i rozdrobnione mięso z porcji rosołowej. Zupę rozlewamy do miseczek, dekorujemy natką pietruszki, podajemy ją z groszkiem ptysiowym. 
Borowikowa wg Piotrka
do przygotowania potrzebujemy suszone borowiki, warzywa i zupę borowikową
Borowikowa wg Piotrka
Z porcji rosołowej i warzyw gotujemy bulion z dodatkiem kostki Knorr.

Tagi:

zupa