Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 713]

Zupa z kurkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Aromatyczna zupa pachnąca lasem z grzybami kurkami, niesamowity smak, spróbuj, przekonaj się Sam/a. Zupa idealna na niedzielny obiad.

Zupa z kurkami

Składniki:

Zupa z kurkami

 

Sposób przygotowania:

Zupa z kurkami

I

Zupa z Kurkami
Przygotowanie warzyw, warzywa obieramy, kroimy i gotujemy.

1. Ziemniaki, marchew, selera, pietruszkę obieram, myję, kroję w kostkę. Warzywa przekładam do garnka, dodaję por, zalewam bulionem, dolewam wody około jednej szklanki, wsypuję Vegetę i gotuje 20 minut.

II

Zupa z Kurkami
Przygotowanie grzybów kurek.

2. Grzyby dokładnie oczyszczam, obgotowuje w osolonej wodzie i łączę z warzywami, wsypuję koperek, gotuję 10 minut.
3. Mąkę rozrabiam razem ze śmietaną i hartując zagęszczam zupę, chwilkę gotuję do momentu zagotowania.

III

4. Zupa gotowa.
5. Smacznego.