madzialena19

madzialena19

Szef Kuchni
[Przepisów: 52]

Borówki do mięsa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo dobry dodatek do miesa , warto miec go w spizarni.

Borówki do mięsa.

Składniki:

Borówki do mięsa.

 

  • 1kg borówek
  • pol szklanki wody
  • 40 dag cukru

Sposób przygotowania:

Borówki do mięsa.
Borowki umyc i odsaczyc.Polowe cukru wsypac do garnka i dolac wode i gotowac, az powstanie syrop.Do syropu wsypac borowki i gotowac .,az borowki puszcza sok i wtedy dodac reszte cukru.Gotowac na malym ogniu , mieszajac - 35 minut.Sloiki i zakretki ogrzewamy w piekarniku , zeby byly gorace i napelniamy goracymi borowkami , zakrecamy .

Tagi:

mięsa danie