Sposób przygotowania:
Ciasto MisiałekI
1. Herbatniki moczymy w połowie szklanki mleka i układamy na dnie formy. Następnie smarujemy masą krówkową.
II
2. Dwie szklanki mleka gotujemy a w połowie szklanki mleka rozrabiamy budynie z cukrem i wlewamy do gotującego się mleka, ciągle mieszając aż powstanie nam gęsta konsystencja. Budyń studzimy.
3. Margaryny miksujemy i stopniowo dodajemy budyń. Cukierki drobno kroimy i łączymy z masą. Masę wykładamy na masę krówkową i ponownie układamy herbatniki namoczone w mleku.
III
4. Ciastka smarujemy dżem porzeczkowym.
IV
5. Przygotowujemy masę kakaową, śmietany miksujemy razem ze śnieżką, dodajemy namoczoną w małej ilości wody żelatynę i kakao.
6. Masę kakaową wykładamy na dżem i posypujemy startymi na tarce o dużych oczkach cukierkami Michałek.
7. Chłodzimy w lodówce 2 godziny.
V
8. Ciasto gotowe.
9. Smacznego
ciasteczka
lukrowanepierniczki
biedroneczki
lukrowanepierniczki
skuter5
mocsłodkości