patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Krówkowe ciasto z bananami bez pieczenia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne i bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bez pieczenia z masą krówkową, bananami oraz kremem truskawkowym.

Krówkowe ciasto z bananami bez pieczenia Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Krówkowe ciasto z bananami bez pieczenia

Ciasto

Masa budyniowa

  • 1 opakowanie budyniu np. waniliowego
  • 750 ml mleka
  • 3 banany

Masa kremowa

  • 1 opakowanie kremu do tortów np. truskawkowy
  • 150 ml Śmietany 18%
  • 100 ml mleka

Sposób przygotowania:

Krówkowe ciasto z bananami bez pieczenia
Blachę o wymiarach 28 na 30, 5 cm wykładam papierem do pieczenia. Następnie dokładnie układam herbatniki. Na herbatniki wykładam masę krówkową o smaku orzechowym.

Następnie kładę kolejną warstwę herbatników.

Przygotowuję budyń. Do garnka wlewam ok 500 ml mleka, zagotowuję, w 250 ml zimnego mleka rozpuszczam zawartość torebki z budyniem a następnie wlewam do gotującego się mleka. Mieszam a następnie gotuję ciągle mieszając ok 2 min.

Odstawiam i pozostawiam do wystygnięcia. Następnie obieram banany i kroję w plastry. Plasterki banana układam na herbatnikach. Następnie wykładam zimny budyń.

Następnie układam trzecią warstwę z herbatników. Przygotowuję krem truskawkowy. Do miski wykładam śmietanę i ok 100 ml mleka całość miksuję. Krem wykładam na herbatniki.

Orzechy przekładam do malaksera i drobno siekam. Posypuję wierzch ciasta. Przykrywam folią spożywczą i wkładam do lodówki na całą noc min. 12 godzin.

Smacznego :)
Krówkowe ciasto z bananami bez pieczenia
Na dno układam herbatniki dokładnie by przylegały do siebie.
Krówkowe ciasto z bananami bez pieczenia
Następnie wykladam orzechową któwkę i układam kolejną warstwę herbatników.
Krówkowe ciasto z bananami bez pieczenia
Następnie układam banany i kładę zimny budyń.
Krówkowe ciasto z bananami bez pieczenia
Następnie kładę herbatniki a następnie krem truskawkowy.
Krówkowe ciasto z bananami bez pieczenia
Wierzch posypuję bardzo drobno zmielonymi orzeszkami.