Sposób przygotowania:
Borówkowiec
Margarynę delikatnie podgrzać tak, konsystencją przypominała prawie roztopione lody.
Żółtka dokładnie utrzeć na puszystą masę z 10 łyżkami cukru.
Dodać miękką, ale nie ciepłą margarynę i nadal ucierać.
Wsypać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i wyrobić gęste ciasto.
Białka ubić na sztywno z 2 łyżkami cukru i cukrem waniliowym.
2 łyżki piany włożyć do ciasta i wymieszać aby nabrało lżejszej konsystencji.
Następnie dać resztę piany i delikatnie wszystko ze sobą połączyć.
Ciasto przełożyć do dużej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Na ciasto wyłożyć borówki ( ja użyłam mrożone ).
W rozdrabniaczu zmiksować kruszonkę i wyłożyć ją na borówkach.
Ciasto piec 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Żółtka dokładnie utrzeć na puszystą masę z 10 łyżkami cukru.
Dodać miękką, ale nie ciepłą margarynę i nadal ucierać.
Wsypać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i wyrobić gęste ciasto.
Białka ubić na sztywno z 2 łyżkami cukru i cukrem waniliowym.
2 łyżki piany włożyć do ciasta i wymieszać aby nabrało lżejszej konsystencji.
Następnie dać resztę piany i delikatnie wszystko ze sobą połączyć.
Ciasto przełożyć do dużej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Na ciasto wyłożyć borówki ( ja użyłam mrożone ).
W rozdrabniaczu zmiksować kruszonkę i wyłożyć ją na borówkach.
Ciasto piec 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.