Sposób przygotowania:
Ciasto kefirowe z borówkami
Borówki myjemy i przekładamy na cedzak, odsączamy z wody.
Jajka wybijamy do miski i dodajemy ksylitol, olej, kefir i miksujemy na gładką masę. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, ponownie miksujemy, aż składniki się połączą.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy przygotowane ciasto. Posypujemy kasza manną i układamy borówki.
Składniki na kruszonkę wkładamy do miski i rękoma zagniatamy kruszonkę, posypujemy ciasto.
Blaszkę z ciastem wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około godzinę. Ciasto wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Jajka wybijamy do miski i dodajemy ksylitol, olej, kefir i miksujemy na gładką masę. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, ponownie miksujemy, aż składniki się połączą.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy przygotowane ciasto. Posypujemy kasza manną i układamy borówki.
Składniki na kruszonkę wkładamy do miski i rękoma zagniatamy kruszonkę, posypujemy ciasto.
Blaszkę z ciastem wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około godzinę. Ciasto wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
kuchenny świat
Dziękuję