gotuje65

gotuje65

Kuchcik
[Przepisów: 18]

Borówkowy pasztet

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Najlepszy pasztet na zimowe pory dnia :) serdecznie polecam

Borówkowy pasztet

Składniki:

Borówkowy pasztet

 

 

Sposób przygotowania:

Borówkowy pasztet
Na początek kurę gotujemy wraz z włoszczyzną , a cielęcinę  osobno dusimy z cebulką. Pod koniec duszenia dodawać wątróbki. Mięso oraz wątróbki mielimy dokładnie -  dwukrotnie dodajemy jaja oraz przyprawy mieszamy razem. Formę natłuszczamy i posypujemy bułką tartą wykładamy paskami słoniny i nakładamy kolejno farsz przykrywamy zwilżonym  papierem i pieczemy około 50 minut w temperaturze 180 C. Na koniec borówki mieszamy z chrzanem dodając cukier i sól. smacznego